VOKAN :  ondersteuningsnetwerk Voor-Kempen/Antwerpen Noord

De minister van onderwijs biedt de kans om op 1 september 2017 van start te gaan met regionale ondersteunings-netwerken.
Samen met alle partners vanuit gewoon & buitengewoon onderwijs, pedagogische begeleiding, CLB, ouders, MFC’s, CAR en andere partners geven we vorm aan  regionale ondersteuningsnetwerken.
GON, ION, waarborg, DUOO en competentiebegeleiding bundelen hun krachten in een ondersteuningsnetwerk.

Ondersteuning is mogelijk op 3 niveaus: leerling, leerkracht, schoolteam.
Deze ondersteuning is daarbij voldoende flexibel, vraaggestuurd, op maat, schoolnabij en laagdrempelig.
Samen met de collega’s van het gewone onderwijs gaan we vanuit oplossingsgericht denken op zoek naar wat werkt voor deze leerling, klas, school.
Partners binnen VOKAN zijn:BuBaO Sint-Rafaël – Sint-Job-in-‘t-Goor ,BuBaO De Mostheuvel – Malle ,BuBaO en BuSO Pulderbos – Zandhoven ,BuBaO en BuSO De Regenboog – Lier, BuBaO en BuSO Kristus Koning – Sint-Job-in-‘t-Goor , BuSO ’t Lommert – Schoten ,BuBaO en BuSO Berkenbeek – Wuustwezel

ondersteuningsnetwerk@vokan.be

Aanvraag ondersteuning Type 2:

Om ondersteuning vanuit BuO-type 2 aan te vragen, kan u zich registeren via deze link in DIPLON. Onze ondersteuners type 2 maken deel uit van ondersteuningsnetwerk VOKAN.
Tot 1 september kan u een administratieve aanmelding doen, zodat er ondersteuners kunnen worden aangesproken die de eerste week van september aan de slag gaan om tegemoet te komen aan de eerste zorgen voor de leerlingen met een verslag, gemotiveerd verslag of inschrijvingsverslag type 2. Vanaf 1 september 2019 kan u de ondersteuningsvraag ook effectief indienen. Dit geeft u als school de kans om de nieuwe leerkracht(en) te betrekken bij het indienen van de aanvraag en het formuleren van de ondersteuningsvraag van de leerkracht en de leerling.

Alvast dank voor het vertrouwen dat u in ons stelt!