Berkenbeek ESF
Berkenbeek ESF

7 december 2021

Mededeling

Mededeling van de directie

Beste leerlingen, beste ouders en opvoeders.

Met dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van hoe de opstart bij ons op school zal verlopen.

Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van de vakantie en het mooie weer. Ook de batterijen van onze leerkrachten zijn weer opgeladen, we kijken er naar uit om onze leerlingen terug te zien!

Omwille van Corona zal de opstart niet zijn zoals we gewoon zijn…

De overheid werkt met 4 kleurcodes die een verschil in besmettingsgraad zullen uitdrukken en die samengaan met verschillende maatregelen.

Van groen (geen gevaar) loopt die code over geel (beperkt) over oranje (verhoogd) tot rood (erg hoog). Alle scholen starten volgende week met code geel. De overheid zal bepalen of dat zo blijft. Het kan zijn dat een regio moet overschakelen naar een hogere code, terwijl dat ergens anders niet zo is. De plaats van de school zal de code bepalen (en dus niet de woonplaats van de leerling). Bij verandering zullen we u natuurlijk op de hoogte brengen.

Om vlot te kunnen starten willen we vragen om onderstaande maatregelen thuis al eens goed te bekijken. Uiteraard gaan we die maatregelen op 1 september nog eens goed overlopen!

Vervoer naar school:

1) met de bus

  • alle leerlingen mogen op de bus (bij code geel)
  • de leerlingen van de lagere school en secundaire school zitten op aparte bussen - dwz : andere toeren, andere begeleiding, andere tijden,...
  • mondmasker is verplicht ( voor lagere school : enkel bij op- en afstappen ter bescherming van de chauffeur)
  • van zodra we zelf meer zicht hebben op de tijden , zal de busjuf (donderdag of vrijdag) telefonisch contact met u opnemen om dit te melden. Bij problemen, kan u maandag (tussen 9 en 12u) naar de school bellen. (03/669.68.19 - Karen Beyers )
  • De Lijn maakt de toeren op ... de school heeft hierin weinig inspraak. We vragen hiervoor begrip.

2) Met de fiets:

Je rijdt langs de school naar de poort aan OV2. Daar stap je af en gaat naar de fietstenstalling aan de sportloods om je fiets veilig weg te zetten. Nadien ga je naar de luifel van jouw opleidingsvorm.

3) Met de auto:

Rij langs de school naar de poort van OV2. Ouders zetten hun kind(eren) af en rijden onmiddellijk terug door. Je gaat direct naar de luifel van jouw opleidingsvorm.

Op school:

De basisprincipes blijven hetzelfde: afstand (1,5m) houden en handhygiëne.

Alle leerlingen gaan bij aankomst op school direct naar de wastafels onder de luifel van hun eigen opleidingsvorm. Daar worden de handen grondig gewassen.

De speelplaatsen zijn verdeeld per opleidingsvorm. Elke leerling blijft in de zone waar hij/zij moet zijn.

Het mondmasker moet altijd gedragen worden, behalve buiten (zowel pauzes als bvb. Praktijklessen) en bij sportactiviteiten. We vragen om zelf mondmaskers te voorzien (graag 2 propere per dag!).

Bib, winkelen, stages, enz. mogen doorgaan. We volgen uiteraard de regels van de plaats waar we naartoe gaan.

Alle andere buitenschoolse activiteiten (extra-muros, sportdagen, uitstappen,…) gaan niet door.

Als je contact wil opnemen met de school vragen we om niet naar school te komen, maar dat zoveel mogelijk via smartschool of telefoon te doen.

’s Middags eet iedereen in zijn/haar eigen klas. We vragen om zelf drinken mee te brengen. Er wordt dan ook geen reftergeld aangerekend op de schoolrekening.

Ontsmettingsmiddel en handgel zijn in elke klas voorzien.

We wensen iedereen een frisse start en een fijn schooljaar!

Tot dinsdag!

Team Berkenbeek.