Filter

Persartikel

Eindelijk is het zover. Berkenbeek, een school voor Buitengewoon Onderwijs in Wuustwezel, gaat bouwen. Sinds 2008 wacht de school op goedkeuring van de aangevraagde subsidies. 13 jaar later kwam het bericht dat de subsidies beschikbaar zijn. Het bestuur van de VZW Berkenbeek startte onmiddellijk met het actualiseren van het dossier, daarbij ondersteund door Isabel Vlaeminck van Umpalumpa, die de projectregie in deze eerste fase op zich nam…

Bouwfeesten 2023

Onderstaande lijst zijn de winnende nummers van de tombola bouwfeesten 2023.
Prijzen af te halen voor 30/11/2023 in het Revalidatiecentrum Noorderkempen, Nieuwmoersesteenweg 113A, 2990 Wuustwezel. Tel.: 03/669.96.64 op werkdagen tussen 9-12u en 13-18u.

 

Een buitengewoon veelzijdige sporthal

LU

De uitvoering van dit project vond plaats in de zomer van 2019, verklaart
Steven Totté, directeur van het BUSO. Berkenbeek op de Nieuwmoerse Steenweg
113 B/C in Wuustwezel is een school voor buitengewoon onderwijs.

“Op onze campus lopen een 600-tal leerlingen, tussen 2,5 en 23 jaar, school. Onze sporthal werd in 2004 gebouwd als onderdeel van een masterplan. Na 15 jaar intensief gebruik was het hoog tijd om de sporthal aan te passen aan de noden van vandaag. Toen er een tweede oproep ‘Sportinfrastructuur’ met bijhorende subsi­dies verscheen vanuit de ministeries voor Sport én Onderwijs, zijn we op de kar gesprongen en hebben we ons project ingediend. Vier pijlers stonden hierbij centraal: veilig sporten voor de verschillende leeftijden en doelgroepen, duurzaamheid, akoestiek en de zaal moest ook multifunctioneel zijn, zowel voor de lessen als voor de evenementen. We toetsten af tussen leerkrachten LO, de werkgroep Infrastructuur op school en IDEMA, die na contac­ten met verschillende firma’s de juiste partner bleek voor ons project. Onze leerlingen genieten nu elke dag van een heden­daagse sporthal met tal van mogelijkheden!”, licht hij toe.

Onderstaand de winnende nummers van de tombola Bouwfeesten 2020.